FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

belanja pengurusan kerajaan akan ditarik 5 billion....apa komen anda...

View previous topic View next topic Go down

belanja pengurusan kerajaan akan ditarik 5 billion....apa komen anda...

Post by wak_karto on Wed Sep 09, 2009 9:40 am

Dalam langkah untuk berjimat semasa kegawatan ekonomi yang melanda dunia masa kini..kerajaan Malaysia mengambil langkah akan menarik/mengurangkan perbelanjaan pengurusan sebanyak rm 5 billion....banyak jabatan akan di kurangkan kos atau perbelanjaan yang akan dibekalkan pada tahun hadapan....jadi saya ingin mendapatkan komen atau pandangan tuan2 dan puan2 dalam forum ini mengenai isu atau langkah yang diambil oleh kerajaan ini....dan bagaimana anda melihat isu ini????

Terima Kasih....

(ini hanyalah survey yang saya jalankan dalam melengkapkan tugasan saya....segala pandangan tuan/puan akan diterima dan mungkin pandangan tuan puan akan membantukan saya dalam menyediakan laporan mengenai isu ini)

wak_karto
Kawan Baloq Liat

Aquarius Posts : 37
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: belanja pengurusan kerajaan akan ditarik 5 billion....apa komen anda...

Post by SidiA on Wed Sep 09, 2009 3:04 pm

langkah berjimat cermat yg kerajaan nk buat pada aku ok sesangat....itu yg kita nak...kerajaan pun kena la berjimat cermat jugak...jgn duit hak yg disimpan utk jimat depa p guna plak....dlm isu jimat cermat semasa gawat tk buleh dipandang pada atas kertas ja...kena buat ataupun kena praktik kan....duit yg disimpan utk berjimat tu kena guna pada tempat yg betui...tknak la esok rakyat plak kena tanggung pelbagai kos seperti perubatan,kos itu dan kos ini...sebb rakyat dh sedia susah....semcm amek kesempatan plak laa...


nnt kalau ada lagi idea aku buh lagik...


nmpak gayanya adik ipaq aku tkleh p obersi la sambg belajaq hehehhe.....tkleh la aku melaram dgn kereta dia ehhehe...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum