FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

upgrade SMKAH forum

View previous topic View next topic Go down

upgrade SMKAH forum

Post by freedose on Tue Sep 01, 2009 12:40 am

maaf na.... baru satu post da nak buat suggestion.... boleh ka??

cadangan aku, gang admin upgrade SMKAH forum pakai domain berbayaq... amacam?? Kasi gempak skit tarik xstudent SMKAH join.
buat donation ikhlas buat beli server n domain.... pakai CMS yang ada portal... boleh buat apa2 news kat portal ttg ayaq hitam, kerpan, sanglang... pas tu email kat pengetua skolah ttg web nih... hahahah.... Boleh gak tau cerita2 terbaru kt kampung... hehehe...

cadangan jah... hidup smkah.forumotion.com!!!

freedose
Kawan Baloq Liat

Taurus Posts : 21
Reputation : 0

http://www.4finderz.net

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by wak_karto on Tue Sep 01, 2009 2:22 pm

cadangan yang bagus.......tapi kalau nak upgrade smkah forum ni...kita semua kena kerjasama....jgn hanya bercakap memberi cadangan saja tapi gheja tak jalan.....kwn2 lain boleh bagi komen....ttg cadangan ni

wak_karto
Kawan Baloq Liat

Aquarius Posts : 37
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by tOksiak on Tue Sep 01, 2009 3:24 pm

Hmmm...setuju dgn apa yg wak cakap.....setakat pengalaman memasuki forum2 berbayar di alam maya ni kebnayakan nya memulakan pelbagai maslah dan bermacam perbincangan yg tak sudah.....so far kita layan je yg free nih....forum ni baru sebulan lebih sikit ditubuhkan...itu pun tk bnyak org masuk....itu FREE....ada yg dok tengOk kt luaq jaaa....baca2...lepas tu keluaq....kalau berbayaq...lagi laaa......

isu nk promote kt pengetua...itu dlm planning...sbb cikguasrul adalah antara admin yg aku lantik....dia cikgu di SMKAH la nih....dan pengetua SMKAh juga adalah bekas cikgu aku/kami serta ada beberapa org cikgu di SMKAH adalah cikgu serta kawan2 aku/kami.....sebelum nk promote pasal forum aku rasa tk salah tarik dulu2 kawan2 lain masuk......dh ramai baru tk malu nk mintak org2 atas tengok apa yg kita buat...bila dah berhasil baru sedap....sebb aku tk suka benda jadik poyo ja...tarik org sana sinun tengok tapi tk dpt sambutan....aku ada pengalaman pasal ni...
~aku n geng pernah tubuhkan forum kereta motor(dh mampuih dah)...dapat sambutan jugak tapi,forum berbayar,kami tarik beberapa org petronas utk melawat forum kami...kami juga buat promosi di karnival, tarik org...last sekali lingkup...sbb apa...????hik hik hik hik.....pakat nk gila kosa n tk nak buat keja...abih duit aku n geng....

isu buat donation n sever.....aku rasa memang bleh buat donation...sampai bila org nk donate.....forum ni bukan global yg buleh di sertai oleh semua orang diluar sana tapi forum ni buleh disertai oleh bebudak SMKAH ja....berapa kerat sgt la bebudak smkah yg ada dialam maya nih...ramai lagi yg dok tarik kabel,bawak keboktar,bawak trekta...mengala bendang..depa tkdak masa utk semua nih....bab server tu...aku rasa masih ok lagik setakat ni,,,,pakai je dulu yg nih....


~~~aku terima pendapat kalian.....sbb dalam kepala aku pun dah ada mcm pendapat kalian.....tapi rasa setakat ni biarlah kita bersyukur dgn apa yg ada....layan la dulu.....berapa ramai diluar sana hanya pakai website/blog free utk bisnes yg sudah berjaya....bila perlu kita akan upgrade...baru sebulan tertubuh...itu pun sesaja ja buat...syiOk2 jaa..~~~~~~Admin giLO kuASO

_____________________________________________

Sapa aku tanpa ibu dan ayah...Sapa aku tanpa kalian.....
Agamaku::.ISLAM
Bangsa dan Bahasaku::.MELAYU
Jangan nk buat sansen tk tentu pasai di tanah tumpah darah aku...

tOksiak
Kawan Rajin Masuk

Cancer Posts : 370
Reputation : 1

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by freedose on Mon Sep 28, 2009 11:16 pm

penerangan yg jelas dan lengkap...
betui kata toksiak....

bukan mudah nak tarik orang aktif berforum... planning kena baguih....

freedose
Kawan Baloq Liat

Taurus Posts : 21
Reputation : 0

http://www.4finderz.net

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by tOksiak on Mon Sep 28, 2009 11:42 pm

freedose wrote:penerangan yg jelas dan lengkap...
betui kata toksiak....

bukan mudah nak tarik orang aktif berforum... planning kena baguih....
tengkiu ataih kefahaman tersebut......segala teguran dan pertolongan dari tuan amatlah hamba hargai....perturunkan la sikit atau banyak kt forum ni...maklum la...hencik kan ka ada forum jugak....nmpak handal2 belaka dlm forum hencik tuh....

cadangkan la apa yg patut .....

sehkian..

_____________________________________________

Sapa aku tanpa ibu dan ayah...Sapa aku tanpa kalian.....
Agamaku::.ISLAM
Bangsa dan Bahasaku::.MELAYU
Jangan nk buat sansen tk tentu pasai di tanah tumpah darah aku...

tOksiak
Kawan Rajin Masuk

Cancer Posts : 370
Reputation : 1

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by freedose on Tue Sep 29, 2009 12:02 am

huh!... kadang2 pakai server n domain bayaq pun masalah gak...
site aku da 2 kli kena warning pasai provide download.... siap nak saman RM20k.... gertak ja tuh....

kali ke2, aku terus kena halau ngan pihak hosting... huhuuh... sedih.. sedih... dah lah baru renew account... burn macam tu jer....

aku hampir putus asa gak nak teruskan forum tu. nak cari server baru, duit lagi... ratus2 jugak depa mau...

2 minggu jugak forum aku down... last2 ada yg sudi sponsor server.... alhamdulilah... cuma domain je aku kena renew.... jimat la skit...

moral: jgn buat forum illegal download.... nanti kena banned... hahahaha

freedose
Kawan Baloq Liat

Taurus Posts : 21
Reputation : 0

http://www.4finderz.net

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by tOksiak on Tue Sep 29, 2009 12:23 am

freedose wrote:huh!... kadang2 pakai server n domain bayaq pun masalah gak...
site aku da 2 kli kena warning pasai provide download.... siap nak saman RM20k.... gertak ja tuh....

kali ke2, aku terus kena halau ngan pihak hosting... huhuuh... sedih.. sedih... dah lah baru renew account... burn macam tu jer....

aku hampir putus asa gak nak teruskan forum tu. nak cari server baru, duit lagi... ratus2 jugak depa mau...

2 minggu jugak forum aku down... last2 ada yg sudi sponsor server.... alhamdulilah... cuma domain je aku kena renew.... jimat la skit...

moral: jgn buat forum illegal download.... nanti kena banned... hahahaha
yeh yeh yeh...problem mcm ni yg aku takut....tk disangka2 tersilap langkah...kantoi wehhh....adoooiii....dh kawan2 tkleh masuk.....

_____________________________________________

Sapa aku tanpa ibu dan ayah...Sapa aku tanpa kalian.....
Agamaku::.ISLAM
Bangsa dan Bahasaku::.MELAYU
Jangan nk buat sansen tk tentu pasai di tanah tumpah darah aku...

tOksiak
Kawan Rajin Masuk

Cancer Posts : 370
Reputation : 1

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by mailsnsb_2 on Tue Sep 29, 2009 12:27 pm

hanya org it paham it,,hehehe.aku tumpang saja...tak berapa tau ttg ni...tmpang kogsi cerita kenangan smah saja..

mailsnsb_2
Kawan Kerap Masuk

Libra Posts : 228
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by SidiA on Thu Oct 01, 2009 6:22 am

mailsnsb_2 wrote:hanya org it paham it,,hehehe.aku tumpang saja...tak berapa tau ttg ni...tmpang kogsi cerita kenangan smah saja..
tkdak hal la maeyyy....janji ada benda yg kita pakat2 cadangkan utk kasi forum kita elok....aku pun bukan pandai sangat IT pun....layan kepala jaa....dulu aku bnyk layan IT ni sbb internet ja...belajaq pasai keta laa...sesaja cari ilmu...tu jaa....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by lieyana on Fri Oct 02, 2009 11:48 pm

aku rasa betoi laa...coz bukan senang nk tarik org masuk....tambah2 yg kena bayaq...lagi la susah....x kan nk target org rheja baguih jaa...betoi dak...

lieyana
Kawan Baloq Liat

Leo Posts : 22
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by Khairi on Fri Oct 02, 2009 11:57 pm

freedose wrote:maaf na.... baru satu post da nak buat suggestion.... boleh ka??

cadangan aku, gang admin upgrade SMKAH forum pakai domain berbayaq... amacam?? Kasi gempak skit tarik xstudent SMKAH join.
buat donation ikhlas buat beli server n domain.... pakai CMS yang ada portal... boleh buat apa2 news kat portal ttg ayaq hitam, kerpan, sanglang... pas tu email kat pengetua skolah ttg web nih... hahahah.... Boleh gak tau cerita2 terbaru kt kampung... hehehe...

cadangan jah... hidup smkah.forumotion.com!!!

Hari tu aku nak habaq juga kat Che Halim, pengetua SMKAH la ni. Tapi rasa masa tak sesuai lagi kot, biaq kita dah betoi2 mantop baru aku sound kat dia. Cikgu2 lain dah tengok forum ni, saja aku masuk masa depa ada ramai2, depa kata dah ok tu.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by lieyana on Sat Oct 03, 2009 12:06 am

cikgu che halim kaa...dulu dia jadi cikgu disiplin time aku form 4 form 5...dah jadik pengetua....

lieyana
Kawan Baloq Liat

Leo Posts : 22
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by Khairi on Sat Oct 03, 2009 12:10 am

lieyana wrote:cikgu che halim kaa...dulu dia jadi cikgu disiplin time aku form 4 form 5...dah jadik pengetua....

Ya, Che Halim Said, dia pengetua yg ok la sbb tak kacau aku. Hahaha. Tengok la, bila forum ni dah ok sikit, aku akan habaq kat dia secara rasmi.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by lieyana on Sat Oct 03, 2009 12:59 am

hehe..gud...

lieyana
Kawan Baloq Liat

Leo Posts : 22
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by Khairi on Sat Oct 03, 2009 1:02 am

lol! lol! lol! lol!

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by SidiA on Sat Oct 03, 2009 1:13 am

lieyana wrote:aku rasa betoi laa...coz bukan senang nk tarik org masuk....tambah2 yg kena bayaq...lagi la susah....x kan nk target org rheja baguih jaa...betoi dak...
yesszzz......aku setuju tuh...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by SidiA on Sat Oct 03, 2009 1:14 am

khairi wrote:
freedose wrote:maaf na.... baru satu post da nak buat suggestion.... boleh ka??

cadangan aku, gang admin upgrade SMKAH forum pakai domain berbayaq... amacam?? Kasi gempak skit tarik xstudent SMKAH join.
buat donation ikhlas buat beli server n domain.... pakai CMS yang ada portal... boleh buat apa2 news kat portal ttg ayaq hitam, kerpan, sanglang... pas tu email kat pengetua skolah ttg web nih... hahahah.... Boleh gak tau cerita2 terbaru kt kampung... hehehe...

cadangan jah... hidup smkah.forumotion.com!!!

Hari tu aku nak habaq juga kat Che Halim, pengetua SMKAH la ni. Tapi rasa masa tak sesuai lagi kot, biaq kita dah betoi2 mantop baru aku sound kat dia. Cikgu2 lain dah tengok forum ni, saja aku masuk masa depa ada ramai2, depa kata dah ok tu.
laaa...ya ka....cikgu lain pun dh tengok kaa....segan la wehhh......hg tk habaq ka budak mana yg buat forum nih.....hahahha.....segan la wehhh.....nk kena kasi UP cantek2 lagi laaa...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by Khairi on Sat Oct 03, 2009 1:18 am

Depa tanya la, aku tunjuk hat Avatar TokSiak, depa kata hensem gak bdk tu & keleber (c lever) sbb leh buat forum ni, aku senyum ja sbb kwn baik aku tu.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by SidiA on Sat Oct 03, 2009 1:30 am

khairi wrote:Depa tanya la, aku tunjuk hat Avatar TokSiak, depa kata hensem gak bdk tu & keleber (c lever) sbb leh buat forum ni, aku senyum ja sbb kwn baik aku tu.
hahahahha......welllllllllll....u know.....uhuk uhuk uhukkkk....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by Khairi on Sat Oct 03, 2009 1:37 am

lol! lol! lol! lol! lol!
Uuuuup sikit.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by SidiA on Sat Oct 03, 2009 1:42 am

khairi wrote:lol! lol! lol! lol! lol!
Uuuuup sikit.
:oops: :oops: :oops: :oops: :cheers: :cheers:

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: upgrade SMKAH forum

Post by Sponsored content Today at 12:40 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum