FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

Ikan Belida berjaya ditawan

View previous topic View next topic Go down

Ikan Belida berjaya ditawan

Post by Mat_Saad_lubuk_ayaq on Wed Feb 24, 2010 8:47 pm

Kawan2 semua,
Just nak share baru2 ni balik kg dekat ayaq Hitam. masa tu cuti raya cina.
yang bestnye kat sini tandop sungai tunjang dibuka, so ayaq masin masuk dalam sungai.
ramai org pakat menjala termasuk cikgu sekolah matang paku. (Cikgu Farid)
sanggup dok jemuq tengah panas demi untuk menawan ikan belida.
Alhamdullilah masa tuTuhan bagi rezeki kat saya, dimana saya dapat tawan 3 ekoq ikan belida.
disini saya attached sekali gambaq ikan belida tu.....untuk tatapan rakan2 sekalian... hehehe
P/s kat cikgu Farid... kalau depa bukak lagi tandop tunjang habaq mai laa boleh sama2 kita menjala.. hehehe

Mat_Saad_lubuk_ayaq
Kawan Baloq Liat

Scorpio Posts : 46
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Ikan Belida berjaya ditawan

Post by shaifulanuar on Thu Feb 25, 2010 9:04 am

buat kuah laksa kemaih la ni likat

shaifulanuar
Kawan Rajin Chin Kelaih

Capricorn Posts : 607
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Ikan Belida berjaya ditawan

Post by Mat_Saad_lubuk_ayaq on Thu Feb 25, 2010 10:29 am

betui tu...isi dia sedap. tapi sayang tengok hari kedua banyak ikan mati dalam sungai sbb tak tahan ngan ayaq masin.

Mat_Saad_lubuk_ayaq
Kawan Baloq Liat

Scorpio Posts : 46
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Ikan Belida berjaya ditawan

Post by hisham on Thu Feb 25, 2010 12:46 pm

ikan belida dgn ikan selat sama ka?

hisham
Kawan Baloq Liat

Gemini Posts : 43
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Ikan Belida berjaya ditawan

Post by SidiA on Thu Feb 25, 2010 2:10 pm

Ikan selat spesis kecik...belida spesis besaq n kalau tk silap ada bintik2 kt badan dia...teringat mak aku buat goreng dulu...sungai depan tandop tu pun ada jugak ikan belida...depa dok tahan pukat selalu dapat......

itu lah anugerah tuhan kat kita...mcm2 ada dlm sungai tu.....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ikan Belida berjaya ditawan

Post by JOHARISALLEH on Sat Feb 27, 2010 1:10 pm

ikan belida asalnya diberi nama oleh seniman aziz satar dengan s samsudin...... ceritanya bermula apabila dua orang ni pergi pasar nak beli ikan, tiba2 mereka nampak ikan yang tak diketahui namanya...lepas tu mereka pun beli ikan tersebut....bila balik kerumah p ramlee tanya ikan apa yang mereka beli....jawab mereka...hantam jelah ramli ..bukan kami curik tapi kami beli daaaaaa...

JOHARISALLEH
Kawan Baloq Liat

Pisces Posts : 15
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Ikan Belida berjaya ditawan

Post by mohdfaridg on Mon May 24, 2010 8:04 am

pasai menjala ini yang aku malas nak komen.sat lagi amet meleleh ayar liurtengok skil cikgu mtg paku tibar jala.

mohdfaridg
Kawan Kerap Masuk

Pisces Posts : 64
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Ikan Belida berjaya ditawan

Post by munie on Mon May 24, 2010 10:55 am

x penah tgk ikan belida besaq camtu..selalu org masak apa ikan tu..

munie
Kawan Kerap Masuk

Virgo Posts : 111
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Ikan Belida berjaya ditawan

Post by tOksiak on Mon May 24, 2010 2:57 pm

goreng sedap...pekasam sedap.....kira mcm ikan selat la nih.....

_____________________________________________

Sapa aku tanpa ibu dan ayah...Sapa aku tanpa kalian.....
Agamaku::.ISLAM
Bangsa dan Bahasaku::.MELAYU
Jangan nk buat sansen tk tentu pasai di tanah tumpah darah aku...

tOksiak
Kawan Rajin Masuk

Cancer Posts : 370
Reputation : 1

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Ikan Belida berjaya ditawan

Post by Sponsored content Today at 11:10 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum