FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

Harga Gula Naik

View previous topic View next topic Go down

Harga Gula Naik

Post by Khairi on Fri Jan 01, 2010 10:49 pm

Sempena tahun baru 2010, kerajaan telah mengumumkan kenaikan harga gula sebanyak 2 kupang. Itulah hadiah tahun baru kat kita semua. Hampehhhhhh.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by SidiA on Fri Jan 01, 2010 11:30 pm

umoq naik...gula naik...tepung dgn bawang dh lama naik...hehehe.....mampuih laaa....lepas ni mesti depa tk bagi org meniaga naik herga.....mampuih laa..

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by rona on Sat Jan 02, 2010 3:23 pm

hmmm ... nek pun, org beli gak ... rokok, sekotak seploh henggets pun, org beli gak

rona
Kawan Rajin Chin Kelaih

Pisces Posts : 741
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by SidiA on Sat Jan 02, 2010 9:33 pm

rona wrote:hmmm ... nek pun, org beli gak ... rokok, sekotak seploh henggets pun, org beli gak
rokok nek p laa....bleh beli rokok dain.....masalah beli tkpa...org malaysia kaya....masalah bila harga kuih muih,teh tarik naik....sib baik aku minum ayaq kosong ja...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by Khairi on Sun Jan 03, 2010 12:13 am

sian kat org kampung yg menjadi mangsa keadaan akibat kenaikan harga gula ni ... depa syok dok kempen lak suruh kurangkan penggunaan gula ..

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by mat syah_sanglang on Mon Jan 04, 2010 1:02 pm

bab Naik2 ni aku suka laa...ini la nama nya RAKYAT DIDAHULUKAN....

mat syah_sanglang
Kawan Kerap Masuk

Virgo Posts : 180
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by shaifulanuar on Mon Jan 04, 2010 1:10 pm

mewah dh rakyat malaysia

shaifulanuar
Kawan Rajin Chin Kelaih

Capricorn Posts : 607
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by Khairi on Mon Jan 04, 2010 1:44 pm

mat syah_sanglang wrote:bab Naik2 ni aku suka laa...ini la nama nya RAKYAT DIDAHULUKAN....

Baguih Dok Ada

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by mat syah_sanglang on Mon Jan 04, 2010 1:52 pm

Khairi ! jumpa cikgu halim(pengetua SMKAH) kirim salam aku kat dia ya ...lama tak jumpa dia la..teringat sgt2 masa sekolah dulu dengan dia....

mat syah_sanglang
Kawan Kerap Masuk

Virgo Posts : 180
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by Khairi on Mon Jan 04, 2010 1:56 pm

mat syah_sanglang wrote:Khairi ! jumpa cikgu halim(pengetua SMKAH) kirim salam aku kat dia ya ...lama tak jumpa dia la..teringat sgt2 masa sekolah dulu dengan dia....
Ok, dia sampai bulan 6 saja, lepas tu pencen.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by mat syah_sanglang on Mon Jan 04, 2010 2:02 pm

nampaknya aku kna balik kg masa buka sekolah la nak jumpa dia..baru ni balik kg cuti sekolah tutup...kalau ada no tel dia mai kat aku...

mat syah_sanglang
Kawan Kerap Masuk

Virgo Posts : 180
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by SidiA on Tue Jan 05, 2010 8:14 am

mat syah_sanglang wrote:nampaknya aku kna balik kg masa buka sekolah la nak jumpa dia..baru ni balik kg cuti sekolah tutup...kalau ada no tel dia mai kat aku...
aku pun dok teringat nk jumpa dia jugak....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by MetSanglang on Tue Jan 05, 2010 11:43 am

umoq kita naik,pastu jadi cam orang tua2 minum kopi pekat la gula sikit ,tak pun minum ayaq suam ja,nak syok lagi tanam tebu,minum ayaq pepak tebu......... cheesy cheesy cheesy bengongggg

MetSanglang
Kawan Rajin Chin Kelaih

Aquarius Posts : 656
Reputation : 6

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by mat syah_sanglang on Tue Jan 05, 2010 1:45 pm

MetSanglang wrote:umoq kita naik,pastu jadi cam orang tua2 minum kopi pekat la gula sikit ,tak pun minum ayaq suam ja,nak syok lagi tanam tebu,minum ayaq pepak tebu......... cheesy cheesy cheesy bengongggg




aku setuju dengan hang met... wave

mat syah_sanglang
Kawan Kerap Masuk

Virgo Posts : 180
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by Khairi on Tue Jan 05, 2010 1:47 pm

mat syah_sanglang wrote:nampaknya aku kna balik kg masa buka sekolah la nak jumpa dia..baru ni balik kg cuti sekolah tutup...kalau ada no tel dia mai kat aku...
ni no tel Bos : 0194406189, jgn salah guna dah la, kantoi aku sat gi.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by mat syah_sanglang on Tue Jan 05, 2010 2:04 pm

Khairi wrote:
mat syah_sanglang wrote:nampaknya aku kna balik kg masa buka sekolah la nak jumpa dia..baru ni balik kg cuti sekolah tutup...kalau ada no tel dia mai kat aku...
ni no tel Bos : 0194406189, jgn salah guna dah la, kantoi aku sat gi.

ok tq cikgu! sekadar nak simpan ja..mana la tau kot2 blk kg ni boleh g jalan2 rumah dia...

mat syah_sanglang
Kawan Kerap Masuk

Virgo Posts : 180
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by MetSanglang on Tue Jan 05, 2010 2:18 pm

jenuh taghah pokok nipah buat negha,ganti gula............ tak gitu

MetSanglang
Kawan Rajin Chin Kelaih

Aquarius Posts : 656
Reputation : 6

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by mat syah_sanglang on Tue Jan 05, 2010 2:23 pm

kita mkn gula Kabung la pulak met hoiii

mat syah_sanglang
Kawan Kerap Masuk

Virgo Posts : 180
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by MetSanglang on Tue Jan 05, 2010 2:36 pm

yaaaa......satu malaysia...........rakyat diutamakan

MetSanglang
Kawan Rajin Chin Kelaih

Aquarius Posts : 656
Reputation : 6

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by SidiA on Tue Jan 05, 2010 3:07 pm

gula kabung lagi mahai weh...sekilo cecah RM3.90-RM4.90....tapi apa2 pun....kurang kan gula dlm makanan...tambahkan manis dlm senyuman.....poyo laaa...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by MetSanglang on Tue Jan 05, 2010 4:50 pm

lapaq buah melaka la woi crita gula kabung sangat,crita la gula gerek sama.... Very Happy

MetSanglang
Kawan Rajin Chin Kelaih

Aquarius Posts : 656
Reputation : 6

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by SidiA on Tue Jan 05, 2010 4:53 pm

start dh cerita pasai makan....buah melaker tu mcm maner erkkk...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by shaifulanuar on Wed Jan 06, 2010 6:44 am

ni incik rona masih kat kelantan kot

shaifulanuar
Kawan Rajin Chin Kelaih

Capricorn Posts : 607
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Harga Gula Naik

Post by Sponsored content Today at 7:29 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum