FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

Noordin Mohd. Top masih hidup?

View previous topic View next topic Go down

Noordin Mohd. Top masih hidup?

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 7:36 am

Noordin Mohd. Top masih hidup?



--------------------------------------------------------------------------------



NEW DELHI - Adakah Noordin Mohd. Top (gambar) masih hidup?

Lelaki ini, yang disyaki sebagai militan digeruni di Asia Tenggara sebelum ini telah dilaporkan ditembak mati oleh polis Indonesia pada September lalu.

Namun mengikut status terkini laman web Interpol, nama lelaki itu disenaraikan dalam "Senarai Orang Paling Dikehendaki" dan status itu pastinya menghantui fikiran.

Nama Noordin yang dikatakan pakar membuat bom, dan gambarnya terus muncul di ruangan "Red Corner" laman web Interpol bersama-sama 556 penjenayah antarabangsa yang masih dikehendaki oleh polis antarabangsa.

Bukan itu sahaja. Terdapat juga satu Notis Khas Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB)-Interpol terhadap Noordin yang lebih dikenali sebagai Mat Top.

Notis itu adalah bagi individu atau entiti yang mempunyai kaitan dengan gerakan keganasan seperti Al-Qaeda atau Taliban.

Notis itu mengenakan sekatan seperti larangan melakukan perjalanan dan pembekuan aset-aset.

Noordin, dari Johor, dikaitkan dengan Jemaah Islamiyah (JI) yang didakwa mempunyai hubungan dengan Al-Qaeda dan didakwa menjadi perancang beberapa siri pengeboman di Jakarta, Indonesia. - Bernama

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Noordin Mohd. Top masih hidup?

Post by Khairi on Sat Nov 28, 2009 9:51 am

Aku rasa dia hidup lagi la, yg mati kena bom tu bukan dia, pasai org jenis ni pandai main sembunyi, bukan senang nak cari dia dan dia dah tak duk di Indon.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Noordin Mohd. Top masih hidup?

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 12:50 pm

Khairi wrote:Aku rasa dia hidup lagi la, yg mati kena bom tu bukan dia, pasai org jenis ni pandai main sembunyi, bukan senang nak cari dia dan dia dah tak duk di Indon.
aku pun rasa mcm tu laaa....dia main sembunyi2 tera ni...tkkan senang2 gitu ja kena tembak....tapi ontah laa......mcm2 kes laa...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Noordin Mohd. Top masih hidup?

Post by Khairi on Sat Nov 28, 2009 12:54 pm

SidiA wrote:
Khairi wrote:Aku rasa dia hidup lagi la, yg mati kena bom tu bukan dia, pasai org jenis ni pandai main sembunyi, bukan senang nak cari dia dan dia dah tak duk di Indon.
aku pun rasa mcm tu laaa....dia main sembunyi2 tera ni...tkkan senang2 gitu ja kena tembak....tapi ontah laa......mcm2 kes laa...

Tah2 dok dgn Osama la ni, mana kita tau, patutnya dia tu geng tentera amik letak department senjata iaitu Bom. Sebab depa buat bom dgn bahan yang paling murah iaitu sabun dll.
Wei, tak pa ka kita sembang tajuk ni, taku kena ....

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Noordin Mohd. Top masih hidup?

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 1:08 pm

Khairi wrote:
SidiA wrote:
Khairi wrote:Aku rasa dia hidup lagi la, yg mati kena bom tu bukan dia, pasai org jenis ni pandai main sembunyi, bukan senang nak cari dia dan dia dah tak duk di Indon.
aku pun rasa mcm tu laaa....dia main sembunyi2 tera ni...tkkan senang2 gitu ja kena tembak....tapi ontah laa......mcm2 kes laa...

Tah2 dok dgn Osama la ni, mana kita tau, patutnya dia tu geng tentera amik letak department senjata iaitu Bom. Sebab depa buat bom dgn bahan yang paling murah iaitu sabun dll.
Wei, tak pa ka kita sembang tajuk ni, taku kena ....
paham....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Noordin Mohd. Top masih hidup?

Post by Sponsored content Today at 7:42 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum