FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

Legasi PEN E-P1

Go down

Legasi PEN E-P1

Post by SidiA on Thu Nov 26, 2009 3:53 pm

Legasi PEN E-P1
Sejauh manakah ciri-ciri kamera PEN E-P2 memenuhi jangkaan para peminat fotografi?



LENSA 14-42mm memberikan anda hasil gambar lebih menawan.

--------------------------------------------------------------------------------


MENERUSKAN legasi rangkaian kamera Olympus PEN, kali ini Olympus Malaysia melancarkan model terbaru yang dicipta dengan aplikasi sistem Micro Four-Thirds iaitu PEN E-P2.

Siri baru Olympus PEN memenuhi keperluan jurufoto profesional atau amatur. Malah, ia juga sesuai bagi mereka yang masih berjinak-jinak di dalam dunia fotografi.

Model yang mempunyai fungsi kamera lensa refleks tunggal digital (DSLR) itu mudah digunakan dan rekaannya seakan-akan kamera kompak digital.

Pengarah Urusan Olympus (Malaysia) Sdn. Bhd., Tan Tick Boon memberitahu, kebanyakan pelanggan memberi pandangan positif untuk produk pertama mereka, Olympus PEN E-P1 kerana ia mudah dibawa dan ringan.

"Dengan fungsi operasi yang mudah digunakan dan penuras pada bahagian atas, ia memberi peluang kepada pengguna menghasilkan gambar lebih kreatif tanpa suntingan di komputer.

"Olympus PEN E-P1 menerima banyak kemenangan dan anugerah di peringkat antarabangsa menerusi gambar-gambar yang dihasilkan serta disiarkan di majalah fotografi," katanya.

>Perubahan

Kehadiran Olympus PEN E-P2 pula membawa sedikit perubahan dari aspek aksesori elektronik.

Ia juga mempunyai keupayaan berdefinisi tinggi (HD), Electronic Viewfinder (EVF) yang berputar sehingga 1,440,000-dot dan pembesar suara. Selain itu, fungsinya mengambil gambar juga ditingkatkan kepada lapan penuras seni yang cukup menarik.

Penghasilan istimewa artistiknya boleh dilakukan terus melalui kamera. Misalnya, Diorama membolehkan imej yang diambil menjadi lebih tajam tanpa perlu disunting.

Manakala Cross Process pula mengembalikan warna menjadi lebih terang.

Direka juga untuk menambah keserian imej yang diambil dengan penambahan lensa. Anda juga tidak perlu rasa bimbang apabila terpaksa mengambil gambar dalam keadaan bergerak atau bergoyang.



OLYMPUS PEN E-P2 dapat menghasilkan gambaran artistik tanpa memerlukan suntingan komputer.

--------------------------------------------------------------------------------


Dengan adanya Supersonic Wave Drive (SWD), imej tidak akan rosak setiap kali kamera anda berada dalam keadaan kurang stabil.

Kelebihan aplikasi e-Portrait memainkan peranan penting untuk menghasilkan kulit seseorang kelihatan muda secara automatik dan kawasan latar belakang kelihatan indah.

Bagi menangani masalah untuk membuang habuk pada kamera yang boleh merosakkan gambar, Supersonic Wave Filter yang berbentuk lutsinar diletakkan di antara kamera dan pengesan. Ia memberi peranan sebagai penghalang habuk yang menggunakan gegaran ultrasonik.

Jurufoto juga diberi empat pilihan berbeza dari segi nisbah yang membolehkan individu itu membentuk setiap babak gambar. Ini bermakna ekspresi setiap gambaran yang diambil boleh dilihat menerusi paparan LCD dengan ratio 16:9, 3:2, 4:3 dan 6:6.

Kamera yang ditawarkan pada harga RM3,799 itu akan berada di pasaran pada bulan hadapan. Bagaimanapun bagi mereka yang ingin mendapatkan Olympus PEN E-P2 berserta dengan lensa 14-42 mm dan Electronic Viewfinder ia dijual pada harga RM3,999.

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok
avatar
SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by Khairi on Sat Nov 28, 2009 10:04 am

Baguih Dok Ada
avatar
Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 12:23 pm

memang baguih...dengaq kata ringan....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok
avatar
SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by Khairi on Sat Nov 28, 2009 12:30 pm

SidiA wrote:memang baguih...dengaq kata ringan....

aku memang minat gak dgn kamera ni, tapi modai la pula
avatar
Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 12:34 pm

Khairi wrote:
SidiA wrote:memang baguih...dengaq kata ringan....

aku memang minat gak dgn kamera ni, tapi modai la pula
aku pun.....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok
avatar
SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by Khairi on Sat Nov 28, 2009 12:39 pm

SidiA wrote:
Khairi wrote:
SidiA wrote:memang baguih...dengaq kata ringan....

aku memang minat gak dgn kamera ni, tapi modai la pula
aku pun.....

La ni dok guna Nikon E3700, 3.2 MP ja yg aku beli masa mula2 kamera digital keluaq, masa tu $1150 ooo, tu pun masih elok. Hang tengok dlm fb gambaq terbaru aku di Langkawi
avatar
Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 12:49 pm

Khairi wrote:
SidiA wrote:
Khairi wrote:
SidiA wrote:memang baguih...dengaq kata ringan....

aku memang minat gak dgn kamera ni, tapi modai la pula
aku pun.....

La ni dok guna Nikon E3700, 3.2 MP ja yg aku beli masa mula2 kamera digital keluaq, masa tu $1150 ooo, tu pun masih elok. Hang tengok dlm fb gambaq terbaru aku di Langkawi
opis aku selow la nk buka FB....aku tkleh tengok...kadang2 ja ok...nnt kalau dh ok...aku tengok la....kamera apa2 pun tk kisah....aku punya la lama tkdak kamera.....dok tengok orng ja pakai.....last aku beli kamera SLR filem,sekenhen rm3++ je.....puas aku layan walaupun org dh pakai digitel.....lantak laaa....kamera tu rosak plak setelah dh balik modai hehehe....aku dapat plak beli Olympus aku ni...ribuan jugak laa...itu pun baru 8mpix...boleh laaaa....tengah dok kira2 lagi ni.....thn depan kalau ada murah rezeki nk amek Nikon atau Canon jugak laaa...nk tukaq bidang plak laa... Smile Smile

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok
avatar
SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by Khairi on Sat Nov 28, 2009 12:52 pm

Hang tengok si Utadd tu, sambaq Nikon hampir 25k dgn Tamron, tu pun dah balik modai dok pukui gambaq rumah kenduri, yg terbaru ada dlm webpage dia, kwn bini aku punya kenduri.
avatar
Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 12:56 pm

Khairi wrote:Hang tengok si Utadd tu, sambaq Nikon hampir 25k dgn Tamron, tu pun dah balik modai dok pukui gambaq rumah kenduri, yg terbaru ada dlm webpage dia, kwn bini aku punya kenduri.
yup....memang pun....aku baru nk mula....tapi yang nyata 11 Disember ni sebelah mlm aku ada job Company Dinner....nk amek gambaq sakan mlm tu.....maybe aku pakai 2 DSLR....kalau jadik aku akan UP kan dlm FB atau fotopages aku....penat wehhh.... Day Dreaming

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok
avatar
SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by Khairi on Sat Nov 28, 2009 1:00 pm

SidiA wrote:
Khairi wrote:Hang tengok si Utadd tu, sambaq Nikon hampir 25k dgn Tamron, tu pun dah balik modai dok pukui gambaq rumah kenduri, yg terbaru ada dlm webpage dia, kwn bini aku punya kenduri.
yup....memang pun....aku baru nk mula....tapi yang nyata 11 Disember ni sebelah mlm aku ada job Company Dinner....nk amek gambaq sakan mlm tu.....maybe aku pakai 2 DSLR....kalau jadik aku akan UP kan dlm FB atau fotopages aku....penat wehhh.... Day Dreaming

Tak pa, try dulu...
avatar
Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 1:07 pm

Khairi wrote:
SidiA wrote:
Khairi wrote:Hang tengok si Utadd tu, sambaq Nikon hampir 25k dgn Tamron, tu pun dah balik modai dok pukui gambaq rumah kenduri, yg terbaru ada dlm webpage dia, kwn bini aku punya kenduri.
yup....memang pun....aku baru nk mula....tapi yang nyata 11 Disember ni sebelah mlm aku ada job Company Dinner....nk amek gambaq sakan mlm tu.....maybe aku pakai 2 DSLR....kalau jadik aku akan UP kan dlm FB atau fotopages aku....penat wehhh.... Day Dreaming

Tak pa, try dulu...
itu laaa....benda nk mula bukan senang.....bnyk impian aku dari dulu lagik belum terlaksana...bnyak tanggungjawab lain yg perlu aku tunaikan dulu......la ni baru buleh rangkak2 sikit.....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok
avatar
SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by Khairi on Sat Nov 28, 2009 1:11 pm

Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke hiliran, sakit2 dahulu, senang2 kemudian. Ok, bro.
avatar
Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 1:17 pm

Khairi wrote:Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke hiliran, sakit2 dahulu, senang2 kemudian. Ok, bro.
sekali kena pantun dgn cikgu laa..

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok
avatar
SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by Khairi on Sat Nov 28, 2009 1:20 pm

SidiA wrote:
Khairi wrote:Berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ke hiliran, sakit2 dahulu, senang2 kemudian. Ok, bro.
sekali kena pantun dgn cikgu laa..
Baguih Dok Ada
avatar
Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by SidiA on Sat Nov 28, 2009 1:28 pm

Day Dreaming

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok
avatar
SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Legasi PEN E-P1

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum