FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

Cikgu Amrah (Master of Art 1)

View previous topic View next topic Go down

Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by JOHARISALLEH on Sat Nov 07, 2009 1:53 am


Pentingnya lukisan...........

1. Sejarah lukisan ....merupakan perhubungan dan ilmu tertua....sebab tu zaman dulu orang purba lukis kat dinding gua....(dan orang kita pun la ni masih lukis lagi kat pokok dan tembok....meneruskan kesinambungan orang purba.....untuk generasi akan datang)

2. Lukisan berguna utk mengajar dan menerangkan pada anak tentang sesuatu....lukis je....jimat modal tak perlu beli banyak buku...

3. Lukisan ..kita boleh menilai peribadi seseorang dengan hanya menilai lukisannya....caranya.....(rahsia)....hanya pakar kaunseling yang tahu...kalau didedahkan mereka payah cari makan.

4. pelukis yang baik adalah seseorang yang begitu teliti dan tajam dalam pemerhatian alam dan gelagat manusia.

5. pelukis merangsang sel2 otak berkerja dan berfikir dengan menukarkan idea kepada objek dan imej yang kreatif....

6. Lukisan juga meransang deria penglihatan manusia dengan warna dan susunan objek dan jarak dan ianya bole memanipulasi cara pemikiran manusia.

DENGAN MEWUJUDKAN SESEORANG YANG KREATIF....SEBENARNYA KITA DAPAT MEMAJUKAN SESEBUAH NEGARA HANYA DENGAN MENGELUARKAN ......IKLAN..... KERANA DENGANNYA SEGALA PRODUK BOLEH DIJUAL........ SEBAB TU IKLAN TELAH MEMONOPOLI RANCANGAN TV SELURUH DUNIA...

Agak2 kalau kita jadi tokey beras dan jual beras hanya bubuh dalam plastik kosong (lutsinar) lepas tu kita nak jual 20kg rm35 agak2 adaorang nak beli tak........


APA PUN TERIMA KASIH DIUCAPKAN PADA CIKGU AMRAH KERANA MENGAJAR LUKISAN PADA KAMI SEMUA....(tapi waktu tu minat bukan kerana tahu kelebihan lukisan....tapi waktu tu minat dengan cikgu Amrah ....apapun Terima Kasih....Selamat Berjuang Cikgu....

JOHARISALLEH
Kawan Baloq Liat

Pisces Posts : 15
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by mailsnsb_2 on Sat Nov 07, 2009 6:55 pm

kalau tak salah cikgu amrah ni kawin ngan cikgu sabri yang hansome tu kan yg naik moto rc merah tu...kalau tak salah la...ada sapa tau cerita cikgu salina dak..

mailsnsb_2
Kawan Kerap Masuk

Libra Posts : 228
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by Khairi on Sat Nov 07, 2009 8:23 pm

mailsnsb_2 wrote:kalau tak salah cikgu amrah ni kawin ngan cikgu sabri yang hansome tu kan yg naik moto rc merah tu...kalau tak salah la...ada sapa tau cerita cikgu salina dak..

Betoi Mail, Cikgu Amrah kawin dgn Cikgu Sabri, la anak 5 dah. Cikgu Salina tak tau di mana la ni. Cikgu Amrah masih maintain macam dulu. nanti aku posting gambaq baru dia.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by mailsnsb_2 on Sat Nov 07, 2009 11:30 pm

tu dia nooo.cpt btui proses dah 5...sapa ingat teacher nor saadah...

mailsnsb_2
Kawan Kerap Masuk

Libra Posts : 228
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by Khairi on Sun Nov 08, 2009 5:59 am

mailsnsb_2 wrote:tu dia nooo.cpt btui proses dah 5...sapa ingat teacher nor saadah...

Yg mana satu, tak ingat la.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by lemontree95 on Sun Nov 08, 2009 8:49 am

cikgu amrah tu cikgu aku....masa depa nak kenduri kami la yang bela lembu kenduri depa......

lemontree95
Kawan Rajin Masuk

Gemini Posts : 418
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by mohdfaridg on Sun Dec 06, 2009 9:04 pm

Puan nor saadah dah jadi pensyarah kat maktab perlis.Puan salina yang aku tau dia pi kl,la ni tak tau pulak...........

mohdfaridg
Kawan Kerap Masuk

Pisces Posts : 64
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by tOksiak on Sun Dec 06, 2009 9:12 pm

aku langsung tk kenai cikgu amrah ni...

_____________________________________________

Sapa aku tanpa ibu dan ayah...Sapa aku tanpa kalian.....
Agamaku::.ISLAM
Bangsa dan Bahasaku::.MELAYU
Jangan nk buat sansen tk tentu pasai di tanah tumpah darah aku...

tOksiak
Kawan Rajin Masuk

Cancer Posts : 370
Reputation : 1

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by mohdfaridg on Wed Jun 30, 2010 10:16 am

aku dapat info terbaru,cikgu salina mengajar kat smk tunku anum.sekolah sukan kubang pasu........

mohdfaridg
Kawan Kerap Masuk

Pisces Posts : 64
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Cikgu Amrah (Master of Art 1)

Post by Sponsored content Today at 1:17 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum