FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Oct 27, 2009 3:03 pm

Saja ja...dok nmpak mcm ramai ja puak2 PSSGM nih....jom masuk borak2 dalam nih....cerita p la pasai buah2 apa kaa...dh lama tk dengaq n tengok...naik belepat dh nih....jom cerita2 pasai silat wehhh.....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Oct 27, 2009 4:00 pm



nin diaaa...abang derih hampa dh maiiii...tuuuudiaaaaa...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Oct 27, 2009 4:06 pm



nin dia lagiikkk...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Oct 27, 2009 4:29 pm

Klik ja sini....nindia website PLKU abang Derih Hampa....Klik jgn tk klik...klik laa klik laaaa klik laaaaa...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Oct 27, 2009 4:31 pm




kasi panaaaazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...............

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Oct 27, 2009 4:33 pm

KLik sini plak...blog PSSGM JERLUN...Bang Sha/Pakteh/Cik Aq/SahaQ ada dlm nih.....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Oct 27, 2009 4:51 pm


_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Oct 27, 2009 5:18 pm

Majlis Tertinggi Gurulatih

Panglima Seri Geliga Sakti

En. Ishak bin Taib
Puan Mas Sharifah bte Mismat
En. Wan Shaifuddin bin Hj Wan Hashim
En. Idris bin Shafie

Panglima Seri Amanah Sakti

En. Fauzi bin Lazim



aku dapat yg ni dari intenet.....aku kenai ishak dgn idris ja....betui ka org yg tersebut...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Oct 27, 2009 5:20 pm

PERTUBUHAN SILAT SENI GAYONG MALAYSIA


Pendaftaran Silat Seni Gayong

Pada awal tahun 1959, Dato' Meor Abdul Rahman telah mendaftarkan Sekolah Gayong Woodlands sebagai sebuah institusi yang mengeluarkan sijil dan diploma kepada peserta yang lulus kursus yang dianjurkan. Sekolah ini menjalankan aktivitinya di No. 13-A, Lorong Fatimah, Woodlands, Singapura.

Tidak beberapa lama kemudian, Y.A. Bhg. Dato' Onn selaku Waris Beradat dan Penasihat Agung Silat Seni Gayong telah mengusulkan kepada Dato' Meor Abdul Rahman agar mendaftarkan Silat Seni Gayong sebagai sebuah pertubuhan. Ini kerana Dato' Onn melihat pergerakan Silat Seni Gayong atas landasan perniagaan tidak mampu mencapai maksud dan matlamat perjuangan Silat Seni Gayong.

Syor Dato' Onn dipersetujui oleh Dato' Meor Abdul Rahman dan disokong kuat oleh YAM Tengku Laksamana Kedah, Tunku Kassim ibni Almarhum Sultan Abdul Hamid Halimshah. Dalam tahun 1959, permohonan untuk menubuhkan Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaya dikemukakan.

Malangnya, pendaftaran Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaya telah ditolak oleh Kerajaan Persekutuan Tanah Melayu. Ini kerana menurut satu sumber, YTM Tunku Abdul Rahman Putra al-Haj bimbang jika sekiranya Dato' Onn dan Tunku Kassim menggunakan platfom Pertubuhan silat Seni Gayong Malaya bagi tujuan politik dan menjadi ancaman kepada UMNO.

Seterusnya dalam tahun 1962, Dato' Onn mencadangkan agar permohonan Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaya dimajukan semula dengan memasukkan beberapa pindaan dalam perlembagaannya. Pindaan itu bertujuan mengasingkan pergerakan Silat Seni Gayong daripada parti siasah dan mengkhususkannya kepada kegiatan sukan dan sosial.
Pada 22 haribulan Oktober 1963, Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaya diluluskan dengan pindaan memasukkan perkataan Malaysia. Nombor pendaftarannya ialah 361/63 Johor Baharu dan merupakan pertubuhan senibela diri pertama berdaftar di Malaysia.

Dalam tahun 1976, murid Gayong dianggarkan seramai 500,000 orang di seluruh Malaysia, Singapura dan Indonesia. Pada dekad ini, Silat Seni Gayong bukan sahaja telah diterima oleh masyarakat kampung, bandar, sekolah dan universiti malah memasuki pasukan polis, tentera dan istana.

Di bawah pendaftaran Akta Pertubuhan 1964, Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia sehingga tahun 1997 mempunyai cawangan dan bahagian di seluruh negeri di Semenanjung Malaysia. Di luar negara juga, Silat Seni Gayong mendapat sambutan di mana ia mempunyai gelanggang antaranya di Australia, Mesir, Iraq, Perancis dan Amerika Syarikat. Keahlian murid Silat Seni Gayong di Malaysia sahaja pada masa ini dipercayai melebihi angka 700,000.

Kini, dengan berkuatkuasanya Akta Sukan 1997, Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia telah dan masih berurusan dengan pejabat Pesuruhjaya Sukan untuk mendaftarkan semua bahagian negeri dan cawangan yang sedia ada termasuklah permohonan-permohonan baru.

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Wed Oct 28, 2009 2:52 pm

mana plak geng silat nih...senyap jaaa...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by din karpan on Wed Oct 28, 2009 8:24 pm

ada....
dok baca hak hang saja....tu yg tak masuk post lgi tuuu...hu..huu..

din karpan
Kawan Kerap Masuk

Leo Posts : 116
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by tOksiak on Wed Oct 28, 2009 8:48 pm

elok elok elok......ayat bang sha selalu dok sebut dulu2.....

_____________________________________________

Sapa aku tanpa ibu dan ayah...Sapa aku tanpa kalian.....
Agamaku::.ISLAM
Bangsa dan Bahasaku::.MELAYU
Jangan nk buat sansen tk tentu pasai di tanah tumpah darah aku...

tOksiak
Kawan Rajin Masuk

Cancer Posts : 370
Reputation : 1

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by sani mustafa on Fri Oct 30, 2009 11:47 pm

Aku baru jumpa ja topik ni...

sani mustafa
Kawan Kerap Masuk

Leo Posts : 153
Reputation : 3

http://utaragraphic.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by shaifulanuar on Sat Oct 31, 2009 3:10 pm

bg din hang pi tgk web pssgm jerlun kita ada gambaq hang mandi parit dpn umah bg sha cuuiih xmalu depa tangkap londeh ha padan ilang hg punga sawa berendam hg pi la tgk tu semua keja puak tengku bendahara kot saheh pak ku cini punya keja tu

shaifulanuar
Kawan Rajin Chin Kelaih

Capricorn Posts : 607
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by d on Sat Oct 31, 2009 4:47 pm

amboi awat aku tak nampak lg camana ghupa ang, shaiful anuat oii.. awat memori aku lambat sgt hihi... wehh co ang wak masuk gambaq, aku tak ingat, @pon ang ni sipulan yg di pggil anuat?

d
Kawan Kerap Masuk

Leo Posts : 59
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by shaifulanuar on Sat Oct 31, 2009 4:52 pm

aku ni di panggil hehe di panggil not

shaifulanuar
Kawan Rajin Chin Kelaih

Capricorn Posts : 607
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by d on Sat Oct 31, 2009 9:08 pm

ohh not JELITA ka?
yg ghambut tepacak cam bg sha tu?

d
Kawan Kerap Masuk

Leo Posts : 59
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Nov 03, 2009 7:38 am

mai pakat buh nama sapa geng silat yaq itam....aku mola dulu


1.Sidi-A
2.pak Mok.
3.Sidi A
4. Pak mok
5.admin
6.Sidi A
7.Pak Mok
8.admin
9.Pak Mok
10.Sidi-ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by mail_lanabulu on Tue Nov 03, 2009 10:23 am

aku mmg minat senibeladiri nih.... mola2 bljr hak org ... pastu pak menakan baru habih belajaq silat... nak test sparing dgn dia... aku buat2 kemaih la belajaq dah lama diabaru habih belajaq ja. tp aku tkleh nak buat dia... sepak kot mn pun tk msk... naik pening aku... dia pulak jolok apa lg kena penyepak la aku... pastu aku mola bljq silat 1993 aktif smpai lani la...

mail_lanabulu
Kawan Kerap Masuk

Taurus Posts : 53
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Nov 03, 2009 10:26 am

SidiA wrote:mai pakat buh nama sapa geng silat yaq itam....aku mola dulu


1.Sidi-A
2.pak Mok.
3.Sidi A
4. Pak mok
5.admin
6.Sidi A
7.Pak Mok
8.admin
9.Pak Mok
10.Sidi-ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ
wOOOOoiiiiiiiiiiiiiii...sapa edit aku nyer posting niiiiiiiiiiiiiiiiiii.................wOOOooiiiiiiiiiiii....... :scratch: :scratch: :scratch:

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

geng pulut kuning

Post by Majid on Tue Nov 03, 2009 11:00 am

la tak bersilat lagi kaaa. ilmu yg ada kena jaga elok-elok mana la tau kawan nak minta tolong .....mula -mula kena cari shidie dulu pasai dia kemaih.. Smile

Majid
Kawan Baloq Liat

Taurus Posts : 21
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by SidiA on Tue Nov 03, 2009 12:04 pm

Majid wrote:la tak bersilat lagi kaaa. ilmu yg ada kena jaga elok-elok mana la tau kawan nak minta tolong .....mula -mula kena cari shidie dulu pasai dia kemaih.. Smile
shidie dok mana la nih......tu senama dgn aku tu...

makin kemaih jugak tuan majid la nih.... Smile

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by mail_lanabulu on Wed Nov 04, 2009 1:23 pm

ni blog aku baru siap pasai silat....
sudi2la jenguk
Berjuang Untuk Negara Gagalkan Angkara
http://silatbungakedah.blogspot.com

mail_lanabulu
Kawan Kerap Masuk

Taurus Posts : 53
Reputation : 0

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by shaifulanuar on Thu Nov 05, 2009 9:55 am

TU DIA PAKSU MAJID MAI DAH,,,MAKIN HENSEM LA,,,NI SAYA NOT,MASIH DALAM INGATAN LGKA

shaifulanuar
Kawan Rajin Chin Kelaih

Capricorn Posts : 607
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by shaifulanuar on Thu Jan 07, 2010 11:48 am

kena daftar baru pertubuhan noooo....pakat2 la bantu pertubuhan kita,,,,

shaifulanuar
Kawan Rajin Chin Kelaih

Capricorn Posts : 607
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: Geng Persilatan GAYONG Malaysia (PSSGM):masuk mai sat

Post by Sponsored content Today at 9:53 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum