FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

ImageShack:Cara nk buh Gambaq

View previous topic View next topic Go down

ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by SidiA on Sat Sep 12, 2009 6:22 am



Last edited by SidiA on Sat Sep 12, 2009 6:35 am; edited 2 times in total

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by SidiA on Sat Sep 12, 2009 6:23 am



Last edited by SidiA on Tue Sep 15, 2009 6:53 am; edited 2 times in total

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by SidiA on Sat Sep 12, 2009 6:29 am



Last edited by SidiA on Sat Sep 12, 2009 6:36 am; edited 1 time in total

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by SidiA on Sat Sep 12, 2009 6:31 am


SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

NI aku try letak gambag tengok...dok buat dari hari tu tak boleh-buleh

Post by sani mustafa on Sun Sep 13, 2009 10:58 am


sani mustafa
Kawan Kerap Masuk

Leo Posts : 153
Reputation : 3

http://utaragraphic.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by Khairi on Sun Sep 13, 2009 11:01 am

sani mustafa wrote:

Nak senang lagi, simpan dalam photobucket di internet, lepas copy dan paste je kat ruang kita nak boh. Ni cikgu Asrul ajaq aku. Tak yah dok link mana2 dah.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by sani mustafa on Sun Sep 13, 2009 11:07 am


sani mustafa
Kawan Kerap Masuk

Leo Posts : 153
Reputation : 3

http://utaragraphic.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by sani mustafa on Sun Sep 13, 2009 11:18 am

Nanti aku try tgok...tq khairi. ;)

sani mustafa
Kawan Kerap Masuk

Leo Posts : 153
Reputation : 3

http://utaragraphic.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by Khairi on Sun Sep 13, 2009 11:24 am

sani mustafa wrote:Nanti aku try tgok...tq khairi. ;)

Sama2 memberi maklumat, cikgu kena mcm tu la. Kena ajaq org lain kalau dia tau. Hahaha

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by SidiA on Tue Sep 15, 2009 6:45 am

khairi wrote:
sani mustafa wrote:

Nak senang lagi, simpan dalam photobucket di internet, lepas copy dan paste je kat ruang kita nak boh. Ni cikgu Asrul ajaq aku. Tak yah dok link mana2 dah.
yup....phhotobucket adalah satu tempat paling senang dan paling best kadar kelajuan nya....dah bertahun aku pakai photobucket tk penah lagi ada masalah....aku harap2 kawan2 kita yg lain kalau dapat pakai photobucket pun best....tapi itu laaa....mcm imageshack ni ada link terus dari forum kita...bila kita klik nk buh gambaq ja...terus dia bagi link ke imageshack.....harap2 kawan2 kita dapat la menkaji semua2 nih...photobucket lagi best...

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by SidiA on Tue Sep 15, 2009 7:23 am

Sikit lagi~~~imageshack ni kekadang ada masalah dlm nk upload gambaq n kadang2 tak keluaq...

~~kepada sesapa yg malas nk meng upload gambaq....hampa buleh juga menggunakan command ni seperti di bawah, hampa boleh amek link2 yg hampa suka dari mana2 website yg bergambaq...cuba try lepas ni...

~~~bagi pengguna IE (internet Explorer)....bwk mouse p kepada gambaq yg hampa berkenan....buleh gunakan mouse right click.....pergi kepada properties, p kepada Address (URL)...copy kesemua link url tersebut.....pastikan akhiran pada link tersebut adalah .JPG atau .BMP atau .GIF...tk kira hurup kecik atau besaq....itu adalah format gambaq2 yg akan kita pastekan nanti...semua format yg aku bgtau tu PENTING!!!
~~~kepada pengguna FireFOx mozilla....lagi senang,ringht click pada mouse n copy image location dan nnt pastekan pada forum mengikut command yg akan aku bg nanti....


contoh nya begini....aku akan amek link dari flickr....direct dari sana....sila rujuk betui2......

ini adalah url gambaq yg aku akan copy nnt....sila tengok link ni n terus ke website flickr aku...kalau nk paham...sila buat ujian guna gambaq yg aku bagi link tu.....buat kt topik nih n jgn uat kt tempat lain.....jom belajaq pakai command plak...

http://www.flickr.com/photos/toksiak/3406047807/ (copy link yg aku bg ni & paste kt navigation bar atau klik ja pada link tu)

kalau nk amek gambaq....mcm aku guna IE,jadi aku terpaksa gunakan step2 IE....hampa just type ja..mcm ni

[img] ini commad permulaan utk membentuk image secara manual..pada aku cukup senang....tanpa spce bar..
hampa kena terus masuk kan link yg bermula dgn http:// atau pastekan url dari apa yg hampa copy tadi
dan hampa kena tutup balik image link yg tadi dengan [/img]......"/" mesti ada bg setiap penutup command (ini konsep programming..ada pembuka dan penutup),PENTING....jgn lupa copy link hampa sampai akhir link dgn .jpg/ .bmp / .gif

kadang2 hampa tk perlu pun upload gambaq pada imageshack,photobucket,fotopages atau apa saja.....buat susah2 ja...kalau ada gambaq hampa kt facebook,tagged,forum,friendster atau blog ka..atau apa2 saja...just gunakan formula yg aku bg..senang ja...guna manual yg lagi ringkas dari automatit...cuba belajaq....supaya hampa senang. baru syiok posting..nnt aku ajaq benda lain lagik...


kalau tk paham...reply pada topik ni.....lain2 cerita aku akan padam..

~Admin giLO kuaSo~

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by Rosnah on Wed Oct 07, 2009 8:16 pm

Macammana nak kecil kan gambar?

Rosnah
Kawan Kerap Masuk

Aquarius Posts : 121
Reputation : 0

http://rosnahabuhassan.blogspot.com/

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by ajaiTM on Thu Oct 08, 2009 1:33 pm


ajaiTM
Kawan Rajin Masuk

Virgo Posts : 345
Reputation : 4

http://tengokni.com/

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by ajaiTM on Thu Oct 08, 2009 1:39 pm



tu dia....baru jadi.......

ajaiTM
Kawan Rajin Masuk

Virgo Posts : 345
Reputation : 4

http://tengokni.com/

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by lemontree95 on Thu Oct 08, 2009 3:05 pm

woiii.....ni gambaq ikan siekap aku ni........bakaq boh percik ni......

lemontree95
Kawan Rajin Masuk

Gemini Posts : 418
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by caca@bijak on Thu Oct 08, 2009 3:12 pm

ajaiTM wrote:

tu dia....baru jadi.......

oiii....sedapnya.......teleoq tengok...cicah ngan ayaq asam pedas fuyooo....shingga menjilat jari...

caca@bijak
Kawan Kerap Masuk

Pisces Posts : 218
Reputation : 4

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by MetSanglang on Fri Oct 09, 2009 9:30 am

jom laa kita wat camni cuti sekolah nanti..........heh lapaq la woi

MetSanglang
Kawan Rajin Chin Kelaih

Aquarius Posts : 656
Reputation : 6

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by SidiA on Fri Oct 09, 2009 10:41 pm


_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by lemontree95 on Sat Oct 10, 2009 10:43 am

yang sidi ni dok conteang2 apa tak tau.....buat kotoq skrin saja.....pi conteang tang lain....pi lekaih..pi lekaih....dia baek dia....

lemontree95
Kawan Rajin Masuk

Gemini Posts : 418
Reputation : 3

Back to top Go down

Re: ImageShack:Cara nk buh Gambaq

Post by Sponsored content Today at 11:15 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum