FORUM ALUMNI SMK AYER HITAM
~~~SELAMAT DATANG~~~
~~~Jom Update Topik-topik yang ada~~~
~~~Silaturrahim dijalin, kenangan dirungkai, membibitkan kembali senyuman~~~


Kalau belum Register....apalagiii...register je leee.....

Kenaikkan harga minyak disambut penuh kesyukuran

View previous topic View next topic Go down

Kenaikkan harga minyak disambut penuh kesyukuran

Post by SidiA on Tue Sep 08, 2009 8:04 am

Kenaikkan harga minyak disambut penuh kesyukuran


Kuala Lumpur, 1 Sept - Awal pagi lagi stesyen minyak sekitar Lembah Kelang di kunjungi oleh ramai pengguna kenderaan yang berpusu pusu untuk mendapatkan bekalan minyak dengan harga baru. Harga RON97 dinaikkan kepada RM2.00/liter, manakala RON95 pula akan naik kepada RM1.80/liter, bermula hari ini.

Mereka yang mengunjungi stesyen minyak kelihatan melonjak-lonjak kegembiraan dengan pengumuman kenaikan harga minyak yang dibuat pada lewat petang semalam.

Pengguna bersyukur dengan kenaikan tersebut dan dengan langkah itu maka berakhirlah masalah kemarau harga minyak yang melanda negara sejak berhari hari lamanya.

Antara pengunjung stesyen minyak yang ditemubual, Sharifah Rozana, 35, berkata,"Langkah ini adalah langkah hebat. Saya rasa bersyukur. Sekurang-kurangnya suami saya akan kembali menggunakan motosikal untuk berulang alik ke tempat kerja. Dapatlah saya guna kereta untuk menghantar anak ke sekolah. Saya berharap agar harga dinaikkan lagi agar suami saya naik bas dan dia akan tinggalkan motosikalnya di rumah, untuk saya guna".

Sementara seorang kakitangan Kilang yang enggan namanya di dedah berkata, "Saya sebenarnya dah lama tunggu kenaikan harga minyak ni. Bila harga baru di sebut, saya terus datang ke stesyen minyak untuk mendapatkan bekalan. Alhamdulillah, doa saya termakbul akhirnya. Dengan kenaikan harga minyak ini dapat lah saya merayakan hari raya tahun ini dengan serba sederhana dan tidak berlebih lebihan seperti tahun lepas."

Samion bin Songkreng, 43, yang bekerja sebagai pencuci tandas berkata, "Dengan kenaikan harga minyak ini, dapat lah saya menumpukan perhatian saya pada kerja. Sebelum ini saya selalu ponteng dan bersiar-siar naik motosikal bersama kawan ketika waktu kerja. Malam tadi, majikan sudah pun menghubungi saya dan dia mengucapkan tahniah kepada saya. Beliau cukup perihatin."

Manakala seorang pembonceng motosikal yang berjaya di temubual, En. Harun bin Jamian, 25, yang berkerja sebagai tukang masak berkata, "Tak payah interview saya .... Saya tak beli minyak bang, saya tumpang motor kawan jer. Tapi bang, Minyak naik tak apa asal jangan kena selsema babi."

Wartawan kami sempat menemubual seorang kakitangan asing, warga Bangladesh, berkata,"Bahasa Malaysia, shaya tak tau shakap. Bos shakap 'Merah', 'Hizau' minyak lama, 'kuning' minyak baru. Abang berapa mahu isi?. Abang beli bendera RM1.00 satu. Terima kasheh.

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kenaikkan harga minyak disambut penuh kesyukuran

Post by Khairi on Tue Sep 08, 2009 9:30 am

Sapa yg sambut kenaikan minyak dengan kesyukuran memang betoi2 beriman. Sbb bulan posa sama kot. Aku tetap tak puas hati la.

Khairi
Kawan Masam..Sansen Gila..

Aries Posts : 1493
Reputation : 2

Back to top Go down

Re: Kenaikkan harga minyak disambut penuh kesyukuran

Post by SidiA on Tue Sep 08, 2009 10:20 am

khairi wrote:Sapa yg sambut kenaikan minyak dengan kesyukuran memang betoi2 beriman. Sbb bulan posa sama kot. Aku tetap tak puas hati la.
hahahah....dlm cerita kt ataih tu sindiran tu heheheh....kalau ikut apa yg aku tau dari geng2 minyak kami laa....rm1.20 seliter pun minyak kita masih lagi mahai......kita sepatutnya hampir seringgit jaaa....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kenaikkan harga minyak disambut penuh kesyukuran

Post by caca@bijak on Tue Sep 08, 2009 10:36 am

aku pun tak setuju.....kalau ya pun nak naik.... yang p pilih time rakyat nak balik kampung beraya buat apa,depa tak pa la p sejengkai pun claim ...dulu time raya jgk naik harga tol sapa yang ramai dok guna kalau tak kita rakyak gaji yang kebanyakkan sahaja .nak2 pulak orang melayu.asal raya ja naik itu naik ini....( tapi kesian kat jai belum naik2 lagi dah sampai tahap gersang dah)
Sleep

caca@bijak
Kawan Kerap Masuk

Pisces Posts : 218
Reputation : 4

Back to top Go down

Re: Kenaikkan harga minyak disambut penuh kesyukuran

Post by SidiA on Tue Sep 08, 2009 11:09 am

caca@bijak wrote:aku pun tak setuju.....kalau ya pun nak naik.... yang p pilih time rakyat nak balik kampung beraya buat apa,depa tak pa la p sejengkai pun claim ...dulu time raya jgk naik harga tol sapa yang ramai dok guna kalau tak kita rakyak gaji yang kebanyakkan sahaja .nak2 pulak orang melayu.asal raya ja naik itu naik ini....( tapi kesian kat jai belum naik2 lagi dah sampai tahap gersang dah)
Sleep
hampeh hang kak caca...hg buh jugak mamat tuh....

_____________________________________________
|..KLIK JEEE... Isap rokok

SidiA
Kawan Masam..Sansen Gila..

Taurus Posts : 2719
Reputation : 18

http://toksiak-reputs.blogspot.com

Back to top Go down

Re: Kenaikkan harga minyak disambut penuh kesyukuran

Post by Sponsored content Today at 7:25 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum